Accresco viert oplevering van nieuwbouwcomplex Salix in Rotterdam

De nieuwbouwontwikkeling van Salix in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek is voltooid.

Salix bestaat uit 48 moderne appartementen, 12 stijlvolle maisonnettes en 14 ruime gezinswoningen, elk voorzien van aantrekkelijke buitenruimtes. Met een diverse mix van woningtypes is Salix ontworpen om een breed scala aan huurders te bedienen, waaronder starters, gezinnen en senioren. Dankzij de overwegend gelijkvloerse appartementen, verschillende liften, een collectieve fietsenstalling en een overdekte parkeergarage, wordt het dagelijks leven van de bewoners aanzienlijk vereenvoudigd. Tevens zijn er diverse duurzame elementen geïntegreerd (energielabel A+++), waaronder een collectieve energieopwekking middels warmtepompen voor verwarming en koeling, evenals PV-panelen voor het opwekken van zonne-energie. De bouw door Van Wijnen startte op 7 oktober 2021.

Accresco verwierf de locatie in 2017 en maakte plannen voor woningbouw. Voorheen bevonden zich daar de Vredevorstkerk en twee schoolgebouwen.

Accresco Vastgoed is een Rotterdamse ontwikkelaar die zich sterk richt op vernieuwing en verbetering van lege of verweesde plekken. Al eerder werden in Rotterdam zo onder andere een leegstaand klooster (Middelland), een oude kerk (Hillegersberg) en een leegstaand kantorencomplex (Prinsenland) getransformeerd tot gewilde huurwoningen. Ook heeft Accresco Vastgoed afgelopen jaar Vitro opgeleverd, een transformatieobject in de Stadsdriehoek.