Accresco ontwikkelt 74 huurwoningen in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek

Salix is een ontwikkeling van Accresco Vastgoed in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek.

De 74 huurwoningen die daar komen bestaan uit 48 appartementen, 12 maisonnettes en 14 gezinswoningen met aantrekkelijke buitenruimtes. Salix wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van de Vredevorstkerk en twee leegstaande schoolgebouwen in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek. De verhuur start op 30 september en aan het einde van het eerste kwartaal in 2023 wordt de oplevering verwacht.

Salix is de Latijnse vertaling voor wilg en gevestigd aan de Wilgenplaslaan in Hillegersberg-Schiebroek (Rotterdam). Het woningaanbod varieert in oppervlakte tussen 52 m² voor het kleinste appartement tot ruim 120 m² bij de gezinswoningen. Alle woningen beschikken over een privé-buitenruimte (balkon of terras) en iedere bewoner heeft toegang tot de gezamenlijke binnentuin.

 De huurprijzen liggen tussen de € 900 tot € 1795 per maand en worden opgeleverd met luxe keuken en badkamer. De woningen zijn geschikt voor een breed publiek: starters, gezinnen en senioren.

Bij de ontwikkeling worden diverse duurzame elementen toegepast, waaronder een collectieve energieopwekking middels warmtepompen (warmte en koeling) en PV-panelen. Met de ontwikkeling van Salix wordt er een flinke kwaliteitsimpuls gegeven aan de buurt waar nieuwe (huur)woningen zeer gewenst zijn om de doorstroming te bevorderen.

Accresco Vastgoed is een Rotterdamse ontwikkelaar die zich sterk richt op vernieuwing en verbetering van lege of verweesde plekken. Al eerder werden in Rotterdam zo onder andere een leegstaand klooster (Middelland), een oude kerk (Hillegersberg) en een leegstaand kantorencomplex (Prinsenland) getransformeerd tot gewilde huurwoningen.