Abcnova strategisch samenwerkingspartner van Woonzorgconcern IJsselheem

Abcnova is de strategische samenwerkingspartner van Woonzorgconcern IJsselheem geworden.

Abcnova denkt als strategisch samenwerkingspartner voor vastgoed van Woonzorgconcern IJsselheem in Kampen en Zwolle mee over het realiseren van huisvesting voor ouderen met een intensieve zorgvraag voor de komende jaren. Deze ambities hebben onder andere betrekking op de doorontwikkeling van de bestaande locaties, het aanjagen en begeleiden van nieuwe initiatieven, het ontwikkelen van toekomstbestendige woon-zorgconcepten en het verduurzamen van het vastgoed.

IJsselheem heeft een duidelijke visie over de toekomstige huisvesting voor ouderen met een zorgvraag.  IJsselheem is aanjager voor nieuwe en vernieuwende huisvesting om de uitdagingen van de vergrijzing én de steeds krapper wordende arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Nieuwe woonvormen, met als uitgangspunt 'thuis met zorg van IJsselheem', zijn cruciaal voor ouderen om langer zo zelfstandig mogelijk te kunnen (blijven) wonen en zo min mogelijk afhankelijk te worden van professionele zorg. Op dit moment wordt er voor ouderen weinig gebouwd en verbouwd, waardoor het tekort aan huisvesting op termijn heel erg groot zal worden. Met de ontwikkeling van flexibele woonvormen bereidt IJsselheem zich ook voor op de mogelijkheid om deze in de toekomst in te zetten voor andere doelgroepen.

Abcnova heeft ervaring op het gebied van zorgvastgoedvraagstukken en het begeleiden van projecten van haalbaarheidsstudie tot en met ingebruikname, op het gebied van vastgoedportefeuillebeheersing,  huisvestingsadvies, programma- en projectmanagement.