Aantal vastgoedgerelateerde blockchainproducten neemt nog steeds toe

Blockchain-toepassingen in de vastgoedmarkt zijn een groeiende sector, met name in Noord-Amerika.

FIBREE heeft gisteren in Sao Paulo (Brazilie) de 2022-editie uit van haar jaarlijkse Industry Report, waarin een wereldwijd overzicht wordt gegeven van de actuele stand van zaken van de toepassing van blockchaintechnologie in de vastgoed sector.

Het rapport telt meer dan 170 pagina's waarin onder meer een wereldwijde producten-database met dit jaar bijna 470 blockchain-producten (t.o.v 400 in 2021) specifiek voor de vastgoedmarkt, talrijke in-depth artikelen over blockchain-toepassing in de vastgoedmarkt en specifieke landen-overzichten voor alle landen waar FIBREE actief is.

Het is dit jaar alweer de vierde editie van dit naslagwerk dat wereldwijd uniek in zijn soort is en door de markt hoog wordt gewaardeerd of naar wordt gerefereerd in academisch onderzoek.

In alle continenten nam de groei van het aantal producten toe, met Noord-Amerika voorop waar USA alleen al goed was voor ongeveer de helft van de wereldwijde toename van de blockchain producten voor de vastgoedmarkt. In Nederland nam het aantal aanbieders toe met slechts 2 en daarmee staat ons land, net als verleden jaar, op de negende positie wereldwijd. Producten waarin blockhain wordt toegepast hebben vaak te maken met het creëren van investerings- en financierings toepassingen (44%), of het faciliteren van markten en platformen (24%). Het is niet ongebruikelijk dat beiden tegelijk in een product worden aangeboden.