ABN Amro financiert verduurzaming Light Industrial Portfolio PingProperties

Per 1 juli heeft PingProperties een financiering afgesloten bij ABN Amro voor zijn Light Industrial-portefeuille, bestaande uit zo’n 16.500 m² aan gebouwen.

Met deze financiering zullen onder meer twee Bob Autowas-vestigingen in Ridderkerk en Amsterdam-Noord intensief worden verduurzaamd in hun energieverbruik. Dit nieuwe krediet is een voorbeeld van hoe partijen gezamenlijk duurzaamheidsambities kunnen realiseren. PingProperties werd bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch) en RechtStaete (fiscaal).

Bob Autowas is sinds jaren gericht op verduurzaming van zijn business. De afgelopen jaren heeft de autowas-onderneming een aantal innovaties ontwikkeld om hierin voorop te blijven lopen. Een van de belangrijkste innovaties is een biologisch hightech waterrecyclingsysteem, waarmee meer dan 80% van het water in de wasstraten wordt hergebruikt.

Met de nieuwe verduurzamingsplannen die in samenwerking met PingProperties en ABN Amro worden gerealiseerd, zal een groot deel van het energieverbruik van deze autowasstraten door groene energie worden opgewekt. In totaal zullen er 925 zonnepanelen worden toegevoegd aan de gebouwen, waarmee circa 430.000 kWh per jaar kan worden gegenereerd. Dit staat gelijk aan het gemiddelde energieverbruik van zo’n 145 huishoudens per jaar. De verwachting is dat het in de tweede helft van dit jaar zal worden opgeleverd.

De Light Industrial-portefeuille van PingProperties omvat een vestiging van Euromaster Bandenservice in Rotterdam Zuid, een Burger King in Schiedam, drie Bob Autowas-vestigingen in Rotterdam (e.o.) en een onlangs verworven Bob Autowas in Amsterdam-Noord. De panden zijn langjarig verhuurd.