ULI award voor Marja Appelman

Marja Appelman, directeur Woningbouw bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), heeft de ULI for Excellence award gewonnen. Het is de eerste keer dat iemand uit de publieke sector deze prijs van de beroepsorganisatie voor gebiedsontwikkelaars krijgt. 

De ULI for Excellence  award is een waardering vanuit het vakgebied aan een persoon met een aantoonbare en bijzondere bijdrage in Nederland bij het bouwen van bloeiende en verbindende gemeenschappen.

De prijs werd op woensdag 30 novemer uigereikt tijdens het ´Corporate & Cities Dinner´ van ULI Nederland. Appelman, sinds 4 jaar directeur woningbouw bij BZK kreeg de prijs omdat zij volgens ULI "als geen ander probeert om publieke en private partijen te laten samenwerken om gezamenlijk de dynamiek van de woningmarkt te trotseren".

Volgens het juryrapport heeft Appelman "een pittige positie in de huidige dynamiek op de woningmarkt. Die Rijk, provincies, gemeenten en marktpartijen weet mee te krijgen voor de woningbouwopgave op lange termijn en daarbinnen goed weet te verbinden. Die dat doet op een moderne, open en prettige manier met een verhaal dat inspireert tot daden. De goede balans weet te houden tussen beleid, politiek en uitvoering. Het podium pakt en de dialoog met samenwerkingspartners (Actie agenda Wonen) zoekt."

 

Laatste nieuws

Evenementen