Nog een plan voor megabioscoop in regio Arnhem-Nijmegen

De Belgische bioscoopexploitant Euroscoop wil in Arnhem-Zuid, naast de Rijnhal, een complex bouwen met 10 zalen en 2300 zitplaatsen.

De Belgische bioscoopexploitant Euroscoop wil in Arnhem-Zuid, naast de Rijnhal, een complex bouwen met 10 zalen en 2300 zitplaatsen.

De bouw moet volgend jaar starten, meldt De Gelderlander. In het nieuwe complex kunnen ook zakenevenementen en concerten worden georganiseerd. De naastgelegen Rijnhal herbergt vanaf juni een vestiging van Decathlon (5000 m²). De Franse sport- en outdoorketen heeft het voormalige sportcomplex gekocht.

Als alle plannen doorgaan, staan er in de regio Arnhem-Nijmegen over enkele jaren vijf megabioscopen, bij elkaar goed voor ruim 8000 stoelen en meer dan 40 zalen. Onlangs is in Arnhem naast het Centraal Station een Pathé met 8 zalen geopend (1864 plaatsen) en in Ressen, langs de A325 tussen Arnhem en Nijmegen, een Cinemec met 8 zalen (1200 stoelen). Cinemec, opgericht door de ondernemer Gerben Kuipers, is in 2014 ingelijfd door Pathé Holding, maar blijft wel als zelfstandig merk in de markt opereren. Cinemec heeft ook een vestiging langs de A12 bij Ede.

In Nijmegen zitten nog twee grote bioscoopcomplexen in de pen. Op de Wedren aan de rand van het centrum wil Pathé er een bouwen met 1500 tot 2000 zitplaatsen en Vue (dat JT heeft overgenomen) werkt aan een bios met in de Mariënburgpassage met 8 zalen.