Euroscoop koopt voormalige Pathé-bioscoop in Maastricht

MAASTRICHT - Euroscoop heeft de voormalige Pathé-bioscoop in Maastricht gekocht van een Duitse particuliere belegger.

MAASTRICHT - Euroscoop heeft de voormalige Pathé-bioscoop in Maastricht gekocht van een Duitse particuliere belegger.

Het bioscoopcomplex, met onder andere een theatercafé, zes bioscoopzalen en een onderliggende parkeergarage met circa 94 parkeerplaatsen, werd tot voor kort geëxploiteerd door Pathé. Het complex dateert uit 1994 en was destijds een van de grootste en modernste bioscopen van Nederland.

De koopsom bedraagt volgens het Kadaster € 3,45 mln.

Pathé heeft haar huurovereenkomst per 1 april beëindigd vanwege de bouw van een nieuw bioscoopcomplex in het Belvédère-gebied aan de Boschstraat in Maastricht. De voormalige Pathé-bioscoop aan de Wilhelminasingel wordt momenteel door Euroscoop gerestyled en opent op 20 juni 2014 haar deuren voor het publiek.

Euroscoop is een Belgisch bedrijf dat bioscoopcomplexen exploiteert. Het heeft nu zes vestigingen in België en twee in Nederland (Tilburg en Maastricht).

De eigenaar heeft met deze verkoop zijn Nederlandse portefeuille na een exploitatie van 20 jaar geheel verkocht. Vorig jaar verkocht de belegger nog een kantoorgebouw voor herontwikkeling in ’s-Hertogenbosch aan Certitudo Capital. De verkoper werd bij beide transacties geadviseerd door DTZ Zadelhoff.