United Broadcast Facilities huurt 10.000 m[sup]2[/sup] op Media Park

HILVERSUM - Met ingang van het derde kwartaal van dit jaar zal United Broadcast Facilities (UBF) zich gaan vestigen in het Audiocentrum, het meest historische pand van het Media Park. UBF zal hier in totaal 10.000 m[sup]2[/sup] huren, waarvan de helft als reportagecentrum. De andere helft zal als kantoren, editsuites en een bedrijfsrestaurant worden ingericht. Europa Capital is samen met TCN eigenaar van het Media Park.

HILVERSUM - Met ingang van het derde kwartaal van dit jaar zal United Broadcast Facilities (UBF) zich gaan vestigen in het Audiocentrum, het meest historische pand van het Media Park. UBF zal hier in totaal 10.000 m2 huren, waarvan de helft als reportagecentrum. De andere helft zal als kantoren, editsuites en een bedrijfsrestaurant worden ingericht. Europa Capital is samen met TCN eigenaar van het Media Park.

Het Audiocentrum is een gemeentelijk monument dat een metamorfose zal ondergaan. In nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum is een plan bedacht waarbij het monument volledig behouden blijft en gedeeltelijk wordt gerenoveerd. Bovendien wordt onder en naast één van de kantoorvleugels een volledig nieuw te bouwen reportagecentrum gerealiseerd.
Deze her- en nieuwbouw van het Audiocentrum is het eerste project dat wordt gerealiseerd onder het nieuwe bestemmingsplan voor het Media Park. Dit bestemmingsplan maakt de uitbreiding van het Media Park mogelijk met 170.000 m2 voor mediagerelateerde bedrijvigheid en daaraan ondersteunende voorzieningen.
UBF heeft zich in de zoektocht naar huisvesting en in de onderhandelingen met TCN laten bijstaan door DTZ Zadelhoff.