Dudok Groep koopt Haka-gebouw in Rotterdam

De Dudok Groep heeft het Haka-gebouw in Rotterdam gekocht. Het karakteristieke gebouw met een omvang van circa 13.000 m² bvo is gelegen in het Merwe- Vierhavengebied te Rotterdam.

Het Haka-gebouw (gebouwd in 1931 – 1932) is ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer (HAKA) en is sinds 2002 een rijksmonument. Het gebouw omvat een kantoor en voormalig fabrieksgedeelte.

Vestia kocht het gebouw in 2008 met het doel het te herbestemmen tot een campus voor ‘clean tech’-bedrijvigheid. Door de gewijzigde wet- en regelgeving was Vestia genoodzaakt het gebouw te verkopen. Dudok Groep herontwikkelt het Haka-gebouw tot een modern en karakteristiek kantoorgebouw, met behoud van de karakteristieke industriële en monumentale uitstraling. Dudok is inmiddels gestart met de planvorming.

Dudok Groep richt zich op het acquireren van markante beleggingsobjecten en spraakmakende binnenstedelijke ontwikkelprojecten in Rotterdam. Recentelijk kocht Dudok Groep in Rotterdam ook het monumentale kantoorgebouw Rotterdamsche Lloyd op de Lloydpier.

De verkoop vond plaats middels een openbare inschrijving. De verkoop werd namens Vestia begeleid door BRiQ real estate en BarentsKrans. Dudok werd begeleid door NautaDutilh.