Bouw Gouden Podium in Berkel en Rodenrijs gestart

De bouw van 43 eengezinswoningen in het plan Gouden Podium in Berkel en Rodenrijs is officieel gestart.

Het Gouden Podium is een nieuw deelplan van de nieuwbouwontwikkeling Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs. Ontwikkelaar is Gouden Buurten cv, een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed. Naar verwachting worden de eerste woningen in juni 2017 opgeleverd aan de kopers. Alle woningen zijn reeds verkocht.

De 43 eengezinswoningen met vrij op naam prijzen tussen de € 235.000 en € 279.500 zijn in april 2016 in verkoop gegaan. De bouw van de eerste 26 woningen is in mei gestart en naar verwachting zullen de eerste woningen aan de Oudelandselaan dit jaar nog worden opgeleverd. Architect is Evert Kolpa van VanBergen Kolpa Architecten uit Rotterdam; riz Bouw uit IJsselstein de aannemer.

Het Gouden Podium ligt in het Bolwerk en is een deelplan van de Gouden Buurten. Er komen hier in totaal 400 woningen met een grote variëteit aan woontypologieën. Het Gouden Podium krijgt een typisch dorps en groen karakter. Voorzieningen zoals het wijkwinkelcentrum en de Randstadrail zijn binnen handbereik.

 In 2003 hebben de gemeente Lansingerland, Amvest en Kavel Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van de Vinex-wijk Westpolder/Bolwerk (de Gouden Buurten). Het totale plan voorziet in de bouw van circa 2800 koop- en huurwoningen, een winkelcentrum, drie basisscholen, een middelbare school en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. De deelplannen worden gefaseerd ontwikkeld en gebouwd.

Het uitgangspunt voor de Gouden Buurten is de combinatie van dorpse charme en stedelijk comfort. De wijk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan woningontwerpen die qua sfeer een eenheid vormen. De gemeenschappelijke basis is een landelijke, traditioneel Hollandse stijl. Op dit moment zijn circa 1350 van de 2800 geplande woningen, het winkelcentrum en de scholen gerealiseerd. Naar verwachting is de gehele wijk in 2024 gereed.