Harvest & Millten slaan weer toe in Amsterdamse grachtengordel

Harvest & Millten hebben weer een grachtencomplex verworven, gelegen tussen de Herengracht en de Reguliersdwarsstraat. De gezamenlijke oppervlakte bedraagt circa 6500 m².

Harvest & Millten hebben weer een grachtencomplex verworven, gelegen tussen de Herengracht en de Reguliersdwarsstraat. De gezamenlijke oppervlakte bedraagt circa 6500 m².

Het betreft de objecten aan de Herengracht 539 tot en met 543, de Reguliersdwarsstraat 96 tot en met 106 en de tussengelegen tuinen. De panden dateren uit de 17e en 18e eeuw en hebben de status van rijksmonument.
Harvest & Millten werden geadviseerd door juridisch adviseur DLA Piper en bouwkundig adviseur Amstelius.

De panden aan de Herengracht 539-543 en Reguliersdwarsstraat zijn aangekocht van GE Artesia Bank, onderdeel van het Amerikaanse concern General Electric. De zakenbank die gespecialiseerd is in handels- en werkkapitaalfinanciering voor halffabrikaten (zoals bijvoorbeeld olie, metalen & staal en soft commodity) is hier ook zelf gevestigd. Het is het Amsterdamse kantoor, GE Artesia Bank Nederland heeft ook een kantoor in Rotterdam.

De belegger Harvest Vastgoed en ontwikkelaar Millten sloten vorig jaar een samenwerkingsverband voor het beleggen en herontwikkelen van binnenstedelijk vastgoed in Amsterdam. Ze kochten in 2013 al meerdere panden in het zelfde deel van de Amsterdamse binnenstad: Herengracht 180-182 (3350 m² en de Regulierdwarsstraat 90-92 (1300 m²). Aan de Keizersgracht verkochten ze een pand. Op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord werd De Smederij verworven. Bovendien werkt Harvest & Milten samen met COD aan de herontwikkeling van het voormalige Prinsengrachtziekenhuis (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis). Dit pand is op 1 november overgedragen.