Intospace levert nieuw DC op in Duiven

Logistiek vastgoedontwikkelaar intospace heeft woensdag het derde en laatste gebouw opgeleverd voor het Zweedse modemerk NA-KD, gelegen aan Toekomst 3 in Duiven.

Het complex van drie met elkaar verbonden gebouwen, is ontwikkeld voor huurder NA-KD en voorzien van geavanceerde robotisering voor de afhandeling van orders. Het distributiecentrum biedt onderdak aan 150 medewerkers. De bouw werd uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel.

Duurzaam ontwerp

Het totale distributiecentrum omvat ongeveer 45.000 m² aan magazijnruimte, ongeveer 7.500 m² aan tussenvloerruimte, ongeveer 4.500 m² aan kantoorruimte en ongeveer 400 parkeerplaatsen. Het gebouw is voorzien van een groene gevel van meer dan 200 meter, parallel aan de A12-snelweg.

In samenwerking met landschapsarchitect Grasveld is een groene gevel ontworpen, ter verfraaiing en om de biodiversiteit te ondersteunen. Daarnaast zijn groene gebieden gecreëerd rond het gebouw, met meer dan honderd nieuw geplante bomen. Het gebouw is voorzien van veel natuurlijk licht en beschikt over recreatieruimtes, zoals een dakterras.

Energiepositief

In de komende maanden wordt het dak van het magazijn volledig uitgerust met zonnepanelen, waardoor het gebouw aanzienlijk meer energie genereert dan het verbruikt, wat het energiepositief maakt. Het project is ontwikkeld volgens de Breeam Excellent norm, waarbij aan de hoogste duurzaamheidscriteria wordt voldaan.