Digitaal vastgoedplatform hengelt € 600.000 binnen

Dwello.nl, digitaal platform voor het kopen en verkopen van woningbeleggingen in Nederland, heeft € 600.000 financiering van particuliere investeerders en familiebedrijven ontvangen. De startup, die in de zomer van 2022 werd opgericht, wil met de financiering zijn Europese groeiambities waarmaken.

Het platform koppelt kopers en verkopers aan elkaar voor de Nederlandse vastgoedmarkt en voert ‘on the spot’ financiële analyses uit. Oprichters Martijn Dijkstra en Daniel Vinig willen daarmee naar eigen zeggen de ondoorzichtige markt van woningbeleggen openbreken. Elke woning wordt, voordat hij op het platform verschijnt, geverifieerd door de analisten van Dwello en voorzien van relevante documentatie. Met de ingebouwde rekentool kan een koper het potentiële rendement zien van de investering. Als de belegging is gevonden, kan een koper via een gedigitaliseerd biedingsproces in onderhandeling met de verkoper. Wanneer de deal is gesloten, ondertekenen beide partijen digitaal de koopovereenkomst en wordt alles automatisch doorgestuurd naar de gekoppelde notaris.

Europese groeiambities

Sinds de livegang van het platform in de zomer van 2022, wist Dwello 3.000 geregistreerde gebruikers aan zich te binden en zijn er op het platform meer dan 100 units aangeboden. De startup wil dit jaar verder doorgroeien en inzetten op Europese uitbreiding. Om dit te realiseren werd € 600.000 opgehaald bij diverse vermogende particulieren en familiebedrijven. De financiering wordt daarnaast gebruikt voor optimalisatie van de software en de ontwikkeling van nieuwe functies.

“Ons platform innoveert constant om het proces voor zowel de vraag- als aanbodzijde te vergemakkelijken. Zo staat er in Q1 2023  een nieuwe update op de planning waardoor beleggers nog beter inzicht krijgen in de haalbaarheid van een belegging en onze software nog slimmer en efficiënter zal werken. Digitalisering gaat de toekomst van beleggen in vastgoed bepalen”, aldus Dijkstra.