Clarion Partners Europe investeert in logistieke ontwikkeling Zaandam

Fondsbeheerder Clarion Partners Europe is een termijnaankoop overeengekomen van een grote logistieke ontwikkeling in het Amsterdamse havengebied, gemeente Zaandam. De transactie vond plaats namens een van hun samengevoegde fondsen.

De ontwikkeling, op 18 kilometer van Amsterdam centrum, wordt op maat opgezet (het zogenaamde 'build-to-suit') voor de Nederlandse dochtermaatschappij van de toonaangevende Duitse 3PL-provider Fiege.

Het logistiek centrum, inclusief kantooruimtes, komt te liggen op het nieuw aan te leggen HoogTij-bedrijventerrein in Zaandam, in de metropoolregio Amsterdam. Het object krijgt een oppervlakte van 42.905 m².

De constructie is gestart en de afronding staat gepland voor het 3e kwartaal van 2022, waarbij Fiege zal optreden als ontwikkelaar en Goldbeck als hoofdaannemer. Het perceel zal gebruikt worden als de nieuwe samengevoegde locatie voor de Nederlandse activiteiten van Fiege, waar wereldwijd meer dan 20.000 mensen werkzaam zijn, verdeeld over 130 sites in 13 landen.

Het HoogTij-bedrijventerrein is strategisch gelegen aan de noordkant van de Amsterdamse haven en dicht bij de N246, de A8 en de A10, belangrijke verkeersaders voor de verbinding tussen Amsterdam Centrum, Schiphol Airport en de hele Randstad-regio. Diverse nationale en internationale bedrijven hebben zich de laatste jaren in Zaandam gevestigd, aangetrokken door de uitstekende verbindingen en toegang tot grote logistieke percelen.

Clarion Partners Europe werd op technisch gebied geadviseerd door Arcadis en juridisch door Houthoff. Fiege werd op commercieel gebied geadviseerd door JLL.