Tias start benchmark voor gemeentelijke vastgoedbeslissingen

Elf grote gemeenten hebben de handen ineengeslagen om een vervolg te geven aan de vastgoedbenchmark voor Nederlandse gemeenten.

Tias School for Business & Society heeft op verzoek van het netwerk Chefs Vastgoed binnen Bouwstenen voor Sociaal, het initiatief genomen voor het opstarten van dit project. De benchmark is een online business tool, waarmee gemeentelijke vastgoedmanagers hun vastgoedprestaties op elk gewenst moment kunnen vergelijken met referentiegemeenten.

‘Ik ben er trots op dat we in korte tijd deze groep koplopers hebben samengebracht. Zij gaan met ons het ontwikkelingstraject in. In september worden de eerste dashboards opgeleverd aan de deelnemende gemeenten. Zij kunnen dan hun vastgoed vergelijken op kwaliteitskenmerken, beschikbaarheid, waarderatio’s, exploitatielasten, gebruiksfuncties en huurinkomsten’, aldus Ingrid Janssen van Tias.

De interesse onder gemeenten om aan te haken bij dit initiatief is groot. Jan Kappers (hoofd vastgoed gemeente Ede): ‘Door onze deelname laten we zien onze vastgoedorganisatie goed op orde te hebben, maar bovenal biedt het ons een businesstool waarmee we vastgoedbeslissingen veel beter kunnen onderbouwen.’

De volgende gemeenten doen mee aan de gemeentelijke vastgoedbenchmark 2016: Almere, Amstelveen, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Ede, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Venlo, Westland en Zoetermeer. Voor de uitvoering en ontwikkeling van de digitale dashboards van de benchmark is een samenwerking aangegaan met Republiq.