Bayside/UniforeDMC verkoopt vier kantoorpanden voor € 18 mln

Na de recente twee verkopen - Holland Office Center (juni) en Riva (september) - is de joint venture Bayside/UniforeDMC er opnieuw in geslaagd om vier kantoorpanden in Nederland te verkopen.

Het gaat om de onderstaande panden:
- Gooimeer 11, Naarden, een 2000 m² groot kantoorgebouw op het bedrijven terreinGooimeer, volledig verhuurd aan Bergman Clinics;
- Bahialaan 200, Rotterdam, kantoorgebouw van 2750 m², volledig verhuurd aan Verwey Vastgoed;
- Karspeldreef 16, Amsterdam Zuidoost, een 4600 m² groot kantoorgebouw, volledig verhuurd aan de Brandweer Amsterdam-Amstelland;
- RiviumQuadrant, Capelle a/d IJssel (Gemini), multi-tenant kantoortoren (8000 m²), direct aan de ring van Rotterdam, met Tribes, Vodafone en Soltegro als drie van haar hoofdhuurders (zie foto).

Alle vier de gebouwen werden aangekocht door Bayside/UniforeDMC in 2014, als onderdeel van een grotere ‘value add’ vastgoed portefeuille. Met uitzondering van Karspeldreef waren de gebouwen gedeeltelijk leeg en/of hadden de huurcontracten nog een relatief korte resterende looptijd. Asset manager en mede-eigenaar UniforeDMC is er in geslaagd om de meeste lopende huurcontracten te verlengen en/of nieuwe huurders aan te trekken, met als resultaat een toename van de bezettingsgraad van 60% naar 90%.

De gebouwen zijn verkocht in vier aparte transacties aan vier verschillende kopers. Omdat Bayside/UniforeDMC de verkopen binnen een periode van drie jaar heeft afgerond, kreeg het tevens de door haar in 2014 betaalde overdrachtsbelasting terug. In deze transacties is Bayside/UniforeDMC bijgestaan door VanDoorne, Savills (Karspeldreef) en Heyen Makelaars (Gooimeer).