Eggink weg bij NV Bergkwartier

Directeur Evert Jan Eggink zal per 1 augustus zijn functie van directeur bij NV Bergkwartier, de Maatschappij tot Stadsherstel in Deventer, neerleggen.

Na een periode van ziekte van Eggink is gesproken over de toekomstige samenwerking, ook met het oog op het verdere transitieproces van NV Bergkwartier. De uitkomst is dat de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd.

Na 20 jaren directie van NV Bergkwartier gaat Eggink zich richten op het taxeren van bedrijfsmatig monumentaal vastgoed en consultancy bij ontwikkeling van herontwikkelingsprojecten.

Sinds oktober 2016 wordt de functie waargenomen door interim-directeur Klaartje Snieders en zij zal dat blijven doen totdat een nieuwe directeur is gevonden.

NV Bergkwartier, Maatschappij tot Stadsherstel, is opgericht in 1968. Aandeelhouders van de NV zijn naast institutionele beleggers, de gemeente en bedrijven ook de burgers van Deventer. NV Bergkwartier wil het oude karakter van de panden terugbrengen, zodat mensen die door het Bergkwartier in Deventer lopen, als inwoner of als toerist, kunnen zien hoe de de stad Deventer zich heeft ontwikkeld en wat er in de loop der eeuwen is geweest.