Dunavast ziet kansen in Goudse spoorzone en koopt kantoorpand Centric

De Leidse beleggende vastgoedontwikkelaar Dunavast heeft het Goudse hoofdkantoor van IT-bedrijf Centric gekocht van Forma Funds. Het IT-bedrijf blijft langjarig op de locatie in de Goudse spoorzone gevestigd.

Dunavast heeft recent een koop- en huurovereenkomst gesloten voor het pand dat in 2006 werd ontwikkeld door OVG. Het pand werd bij oplevering gelijk in belegging genomen door het Duitse Wölbern en tien jaar later doorverkocht aan Forma Funds (Amsterdam) voor € 19.250.000. Dunavast betaalde € 23.955.000 voor het kantoorpand, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Het kantoorpand, 16.000 m² groot, vormt een waardevolle toevoeging aan de portefeuille van Dunavast. Centric zal zich langjarig op deze locatie blijven vestigen. De overeenkomst omvat een langdurige huurperiode met Centric, waardoor zij hun activiteiten de komende jaren in Gouda kunnen voortzetten.

Daarnaast markeert deze aankoop op termijn een essentiële stap in de herontwikkeling van het gebied de Goudse Spoorzone, met als doel een levendige en dynamische woonomgeving te creëren. Op de lange termijn zijn er plannen om het pand om te vormen naar (deels) woongelegenheid, wat een sleutelrol zal spelen in de herontwikkeling van de Goudse Spoorzone.

Lokale economie

Hierin is Centric een belangrijke factor, gezien het belang van Centric voor Gouda. ‘Dat wij op deze locatie in Gouda gevestigd blijven, is niet alleen belangrijk voor ons bedrijf, maar ook voor de lokale economie’, aldus Peter Wakkie, CEO van Centric. ‘We dragen bij aan werkgelegenheid en ondersteunen regelmatig maatschappelijke initiatieven en activiteiten van scholen in de buurt.’ Wakkie werd eind 2022 door de ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam aangesteld als interim-bestuurder van het ICT-bedrijf in de soap rondom eigenaar/oprichter Gerard Sanderink.

Lees ook: Grond Sanderink levert € 2,2 miljoen tijdens veiling op

De Goudse Spoorzone heeft voor de toekomst een duidelijke visie, die door de gemeente een aantal jaren geleden is vastgesteld. Met de bouw van duizend woningen wordt tegemoetgekomen aan de hoge woningnood in Gouda, wat ruimte biedt aan ongeveer drieduizend inwoners. De locatie van de Goudse Spoorzone ligt op een aantrekkelijke positie in het hart van de stad, op loopafstand van het station. ‘Deze locatie kan op termijn interessante kansen bieden voor de realisatie van nieuwe woon- en werkconcepten’, aldus wethouder Jan Kees Oppelaar.

Goudse Spoorzone

De aankoop van het Centric-kantoor versterkt de portefeuille van Dunavast significant. ‘We zijn verheugd over deze samenwerking en de mogelijkheden die dit pand biedt voor de toekomst van de Goudse Spoorzone’, aldus Aart Jan Verdoold, CEO van Dunavast. ‘De beslissing van Centric om zich voor lange termijn hier te vestigen, onderstreept de aantrekkelijkheid van de locatie en de kwaliteit van het gebouw. Dit pand zal de omgeving blijven verrijken, op het gebied van werkgelegenheid maar straks om de woongelegenheid te vergroten, wat in lijn ligt met onze visie voor dit gebied. De aankoop is meer dan een transactie; het is een visie op de toekomst, waarbij de toekomstige overgang naar voornamelijk wonen een nieuw hoofdstuk voor de Goudse Spoorzone inluidt.'

Lees ook: Waarom Dunavast in hotels stapt

Dunavast werd bij deze transactie geadviseerd door Basis Bedrijfshuisvesting en op juridisch vlak door Habraken Rutten Advocaten en HVG notariaat. Aan de verkopende kant werd Forma Funds door CBRE vertegenwoordigd, met juridische assistentie van Dentons. Centric werd bij de huurtransactie geadviseerd door Zadelhoff Vastgoedadviseurs en Basis Bedrijfshuisvesting.

Artikelen in de omgeving: