Hoofdkantoor Kuwait Petroleum Europe in Haagsche Zwaan

DEN HAAG - Kuwait Petroleum Europe huurt per 1 december 2011 kantoorruimte in De Haagsche Zwaan voor haar nieuwe Europese hoofdkantoor. De organisatie huurt 1716 m[sup]2[/sup] op de bovenste verdiepingen van het kantoorgebouw aan de Schenkkade 50 in Den Haag. Het oliebedrijf huurt de kantoorruimte van Union Investment Real Estate.

DEN HAAG - Kuwait Petroleum Europe huurt per 1 december 2011 kantoorruimte in De Haagsche Zwaan voor haar nieuwe Europese hoofdkantoor. De organisatie huurt 1716 m2 op de bovenste verdiepingen van het kantoorgebouw aan de Schenkkade 50 in Den Haag. Het oliebedrijf huurt de kantoorruimte van Union Investment Real Estate.

Kuwait Petroleum Europe is onderdeel van Kuwait Petroleum Corporation, een van de grootste petroleumverwerkende bedrijven ter wereld en het moederbedrijf van Q8. Het oliebedrijf heeft in Europa meer dan 4000 tankstations onder de merknaam Q8 en houdt zich bezig met onderzoek, raffinage, blending, marketing en logistiek.
Kuwait Petroleum Europe heeft na uitvoerig onderzoek Nederland gekozen als vestigingslocatie voor haar hoofdkantoor, omdat hier de juiste voorzieningen en een goede infrastructuur aanwezig zijn. Den Haag is als internationale stad, met uitstekende internationale scholen en een uitgebreide expat community, in de locatiestudie het hoogst gewaardeerd. Wethouder Henk Kool, gemeente Den Haag: 'We zijn bijzonder blij met de keuze van deze oliegigant voor Den Haag. Het zegt iets over de aantrekkingskracht van Den Haag als vestigingsplaats voor internationale hoofdkantoren'. Het oliebedrijf kiest voor De Haagsche Zwaan vanwege het duurzame karakter, de vormgeving en de ligging in het Central Business District.
DTZ Zadelhoff adviseerde Kuwait Petroleum bij deze transactie en bij de voorafgaande locatiestudie. Union Investment Real Estate werd bij deze transactie begeleid door CBRE. De verhuur van de Haagsche Zwaan is in collegiale handen van CBRE, Jones Lang LaSalle en Nadorp Bedrijfsmakelaars.

Gerelateerde artikelen: