Synchroon en Rijswijk Wonen werken samen bij vernieuwing Te Werve

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en woningcorporatie Rijswijk Wonen slaan de handen ineen om de buurt Te Werve te verbeteren en vernieuwen.

Rijswijk Wonen wil van de naoorlogse wijk Te Werve een stedelijke, inclusieve buurt maken voor de huidige en nieuwe bewoners. Rijswijk Wonen heeft Synchroon, op basis van haar inzending ‘Bruisend Buurtleven’, gekozen als partner om in het oostelijke deel van Te Werve aan de slag te gaan.

Het vernieuwingsgebied in te Werve Oost telt nu circa 330 woningen. Bij het maken van de plannen onderzoeken de partijen hoeveel en wat voor soort type woningen toegevoegd kunnen worden voor een meer gevarieerd woningaanbod in de wijk.

Onderdeel van de vernieuwing is een gevarieerd woningaanbod van sociale huur, middeldure huur- en koopwoningen voor zowel starters, gezinnen als ouderen. Hierdoor kunnen bewoners in de wijk makkelijker doorstromen. De wijk bestaat nu vooral uit verouderde woningen, voornamelijk portiekflats, van Rijswijk Wonen. De komende tijd wordt onderzocht welke complexen gerenoveerd kunnen worden of waar sloop en nieuwbouw een betere optie is. Naast verduurzaming, renovatie en nieuwbouw, wordt ook de openbare ruimte aantrekkelijker gemaakt, meer natuur toegevoegd en komt er een nieuwe buurtontmoetingsplek.

Het maken van de plannen voor de vernieuwing gaat een aantal jaren duren. Er gaat niet eerder dan in 2024 iets in de wijk veranderen. Bij het maken van de plannen worden de huidige en toekomstige bewoners van Te Werve nauw betrokken.