Propertize wil af van voormalig Philips-terrein Hilversum

Het voormalig terrein van Philips NEC te Hilversum komt binnenkort voor verkoop beschikbaar.

Het voormalig terrein van Philips NEC te Hilversum komt binnenkort voor verkoop beschikbaar.

Het betreft een executoriale verkoop via BOG Auctions in opdracht van de hypotheekhouder Propertize. De hypotheeknemer is Modulus Hilversum, een bv van Modulus Vastgoed die een hypotheek van € 26,5 mln bij Propertize heeft op het terrein aan de Anton Philipsweg 1 in Hilversum. Het complex is gelegen in de wijk Hilversum Oost tegen het natuurgebied Laarder Wasmeer aan.

Op het terrein, dat in totaal 52.550 m² beslaat, staan momenteel drie kantoorgebouwen met een totaal vloeroppervlak van 24.944 m² vvo. De kantoorgebouwen staan leeg. Wel is er op het terrein nog een basisschool die tot 2017 blijft. Het terrein, dat momenteel een bedrijfsbestemming heeft, zou geschikt zijn voor de ontwikkelingen van woningen. Hoewel hierover nader overleg dient te worden gepleegd met de gemeente Hilversum, zijn er onder voorwaarden mogelijkheden voor herbestemming.

De gemeente ziet het liefst een woningwijk die aansluiting vindt op Anna's Hoeve, een nieuwe woonwijk in Hilversum die op steenworp afstand ligt van het complex.

Philips verkocht in 2008 dit terrein aan Modulus Vastgoed voor € 21,5 mln.

Het verkooptraject wordt begeleid door Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting.