1828 Groep en Area of People trappen samenwerking af in Gouda

De samenwerking tussen 1828 Groep en Area of People moet in Gouda leiden tot 247 appartementen en enkele compacte flexibel te huren werkplekken en kantoorruimtes in het gebouw.

De intentieovereenkomst daartoe is donderdag getekend. De Goudse vestiging – Gouda 1828 – komt aan de Burgemeester Jamessingel. De bouw start in het tweede kwartaal van dit jaar. Ook in Haarlem, Santpoort-Noord en Leidschendam zijn de plannen van 1828 in een vergevorderd stadium. Totaal behelst de samenwerking met Area of People circa 950 jongerenwoningen.

Woonkansen voor jongeren

1828 is een woonconcept voor starters tussen de 18 en 28 jaar. Jongeren huren er een betaalbaar appartement mét eigen keuken en badkamer. Met in het gebouw gezamenlijke ruimtes en gedeelde voorzieningen. 1828 Groep is een initiatief van ontwikkelaars Wibaut en AIVM.

Het Area of People platform ondersteunt de jongeren bij het bouwen van een community waarin ze elkaar makkelijk kunnen vinden en helpen. Dankzij het platform kunnen de jongeren zichzelf makkelijker organiseren. Dit draagt niet alleen bij aan het succes en de aantrekkelijkheid van het woonconcept van 1828, maar levert ook positieve maatschappelijke impact op.