Creatieve Mini Mall in voormalig station Hofplein

ROTTERDAM - In het voormalige station Hofplein in Rotterdam is de Mini Mall geopend, een hotspot voor creatieve ondernemers, ontwerpers en kunstenaars. De Mini Mall bestaat uit 2500 m[sup]2[/sup] retail- en horecaruimtes. Ook is er ruimte voor evenementen. De Hofpleinlijn verloor zijn functie met de aansluiting van Randstadrail op Rotterdam Centraal. Vier Rotterdamse corporaties kochten in 2006 de ruimte onder de historische betonnen bogen van de NS met het doel het spoorviaduct te herontwikkelen.

ROTTERDAM - In het voormalige station Hofplein in Rotterdam is de Mini Mall geopend, een hotspot voor creatieve ondernemers, ontwerpers en kunstenaars. De Mini Mall bestaat uit 2500 m2 retail- en horecaruimtes. Ook is er ruimte voor evenementen. De Hofpleinlijn verloor zijn functie met de aansluiting van Randstadrail op Rotterdam Centraal. Vier Rotterdamse corporaties kochten in 2006 de ruimte onder de historische betonnen bogen van de NS met het doel het spoorviaduct te herontwikkelen.

Een bijzondere kwaliteit van de Mini Mall is dat het voor ondernemers mogelijk is om events en andere activiteiten te programmeren. Daarvoor beschikt de Mini Mall over een gezamenlijk binnengebied en verleent het toegang tot het evenemententerrein op het dak van Station Hofplein.
De Mini Mall is ontworpen door AFARAI en Peña Architecture en wordt ontwikkeld door Hofbogen bv, de gezamenlijke onderneming van Havensteder en Vestia. Twee van de initatiefnemers, Com.wonen en PWS, fuseerden dit jaar tot Havensteder en Vestia nam in juni Stadswonen over.