Stebru realiseert 450 woningen in Rotterdam

Stebru heeft de grondovereenkomst getekend voor project De Groene Kaap in Rotterdam.

In de Rotterdamse wijk Katendrecht wordt een nieuw woningbouwproject gerealiseerd in het midden en hogere segment van de markt: De Groene Kaap. Stebru zal in de entree van Katendrecht 450 woningen realiseren in de periode 2017–2021. De Groene Kaap is het terrein aan de Maashavenstraat tussen de Brede Hilledijk en Maashaven Noordzijde.

Het ontwerp van Bureau Massa bestaat uit vier bouwblokken met vijf woontorens erop, die qua architectuur aansluiten op de havenhistorie van Katendrecht. De woonblokken worden via hoven, loopbruggen en daktuinen met elkaar verbonden tot een openbare, doorgaande groene route over een verhoogd maaiveld. Het Rotterdamse landschapsarchitectenbureau Lola is ingeschakeld voro het ontwerp van deze route.

Het woonprogramma behelst 450 woningen, waarvan 356 vrije sector huurwoningen en 94 koopwoningen. Het huurprogramma wordt door Altera Vastgoed afgenomen; de particuliere verkoop start 27 november. Naast appartementen vanaf 50 m² is er een groot aantal grondgebonden eengezinswoningen. In de onderste bouwlaag komen commerciële functies die het woonprogramma ondersteunen, zoals horeca of winkels voor dagelijkse voorzieningen. Verder beschikt het project over circa 400 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage.