Masterclass Dirkzwager | Vastgoedstructurering op basis van een unieke (fiscale) rekenmodule

Masterclass Dirkzwager: vastgoedstructurering op basis van een unieke (fiscale) rekenmodule

De fiscaliteit speelt bij vastgoedprojecten, zoals de transformatie van kantoren naar woningen en bij sloop en nieuwbouw van woningbouwprojecten, een steeds belangrijkere rol. Dirkzwager legal & tax heeft gemerkt dat de fiscaliteit een mijnenveld kan zijn voor projectontwikkelaars en beleggers, waarbij het steeds lastiger wordt om bij het maken van exploitatieberekeningen de fiscale aspecten op de juiste wijze te verwerken. Daar staat tegenover dat een juiste structuur ook volop (fiscale) kansen biedt. Bij de voorbereiding van een vastgoedproject is het dan ook essentieel om een goed beeld te hebben van de fiscale kansen en bedreigingen, om zodoende een juiste haalbaarheidsanalyse te maken en de juiste afwegingen te maken.

Gerton Rademaker heeft samen met zijn collega’s van Dirkzwager legal & tax het afgelopen jaar hard gewerkt aan het opzetten van een rekenmodule (https://www.dirkzwager.nl/fiscale-projectanalyse/) die zich richt op de sloop en nieuwbouw van woningbouwprojecten gecombineerd met commercieel vastgoed. Deze rekenmodule is enerzijds een hulpmiddel om het projectresultaat op de juiste wijze te berekenen en daarmee een juiste haalbaarheidsanalyse te maken. Anderzijds biedt deze rekenmodule de mogelijkheid om de (fiscale) kansen te ontdekken. Met deze rekenmodule kan objectief worden vastgesteld wat het projectresultaat van een vastgoedproject is én wat de mogelijkheden zijn om dit resultaat te verbeteren.

In de masterclass wordt de rekenmodule gepresenteerd aan de hand van een concreet project, zodat u direct met de rekenmodule aan de slag kunt. U mag voorafgaand aan de masterclass ook uw eigen project laten toetsen. Deze masterclass is opgezet vanuit het project, met zo min mogelijk theorie en maximale aandacht voor de rekenmodule. Daarbij komen niet alleen de btw en de overdrachtsbelasting, maar ook vennootschapsbelasting aan de orde. Na deze masterclass hebt u dan ook de tools om het projectresultaat op de juiste wijze te berekenen en de juiste afwegingen te maken bij het opzetten van de aankoopstructuur en de verkoop van het project.

Naast de relevante fiscale beginselen zijn dit de onderdelen die tijdens de masterclass worden besproken:

  • De wijze waarop de fiscaliteit in de exploitatieberekening wordt verwerkt.
  • De acquisitiestructuur en de wijze waarop de locatie wordt verworven.
  • De mogelijkheden om het project in de markt te zetten en het projectresultaat van de diverse mogelijkheden.

 Er wordt tijdens de masterclass bovendien aandacht besteed aan de volgende actuele onderwerpen:

  • Het 2% tarief op kantoortransformaties. Hoe nu verder?
  • De btw-belaste verhuur van de gemeubileerde woningen. De “do’s and don’ts”.
  • Wat zijn de mogelijkheden vanaf 1 januari 2020 met betrekking tot de (heffingsvermindering) verhuurderheffing?
  • De rente-aftrekbeperking in de vennootschapsbelasting.

Sprekers

 Algemene informatie
Locatie: WTC Utrecht
Wanneer: maart 2020, 12.00 – 18.00 uur
Ledenprijs: € 675,- (Exclusief BTW)
Niet ledenprijs: € 775,- (Exclusief BTW)

Inclusief lunch en netwerkborrel na afloop

Ontvangsttijd: 12.00 uur
Inloop met broodjes
Start programma: 13.00 uur
Netwerkborrel: 18.00 uur

Deze masterclass is uitsluitend bestemd voor vastgoedprofessionals werkzaam bij projectontwikkelaars en beleggers en zal worden gegeven in een groep van maximaal 15 personen.

 

 

De editie voor 30 januari is vol. Meer informatie over de volgende masterclass volgt binnenkort.

  • Startdatum: 30-01-2020
Inschrijven