Zadelhoff breidt uit met Zadelhoff Capital en Zadelhoff Development

Het Amsterdamse vastgoedbedrijf Zadelhoff start twee nieuwe bedrijfsactiviteiten die voor de markt gaan werken: een onafhankelijk vastgoedadviesbedrijf Zadelhoff Capital, en een ontwikkelbedrijf Zadelhoff Development.

Dit hebben founder Cor van Zadelhoff, Maarten Feilzer (algemeen directeur Zadelhoff), Sicco Posthumus (directeur Zadelhoff Capital) en Martine Gründemann (directeur Zadelhoff Development) op vrijdag 30 september voorafgaand aan Museumpleinpolo Amsterdam bekendgemaakt.

Focus op groot Amsterdam

Cor van Zadelhoff is founder van makelaarsorganisatie DTZ, die is opgegaan in de wereldwijde vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Onder de naam Zadelhoff heeft hij een toonaangevend, particulier vastgoedbedrijf opgebouwd met een focus op groot Amsterdam. In het kader van de acquisitie en ontwikkeling van het voormalige Slotervaart Ziekenhuis is besloten de ontwikkelactiviteiten te centreren in Zadelhoff Development. Deze organisatie ontwikkelt nu ook voor de markt. Daarnaast zal vanaf 1 januari 2023, onder leiding van Sicco Posthumus, het onafhankelijk vastgoedadviesbedrijf Zadelhoff Capital in de markt worden gezet.

In een exclusief interview met PropertyNL stelt Cor van Zadelhoff: 'Ik ken de familie Posthumus al 40 jaar. Ik raakte met Sicco aan de praat over de veranderende rol die banken en vastgoedadviseurs vervullen. In dat gesprek kwam naar voren dat er ruimte is voor een partij die ouderwets door het vuur gaat voor een klant.’

'Geen procestijgers'

Posthumus vult aan: ‘Ik heb groot respect voor wat bijvoorbeeld Marco Hekman heeft gerealiseerd: CBRE is marktleider geworden met een geoliede machine. Maar in de beleving van Cor en mij is vastgoedadvisering meer dan wat de grote internationale vastgoedadviseurs ervan maken. Die advisering is geen commodity. Makelaars zijn geen proces-tijgers. Ze willen niet gebukt gaan onder regelgeving. Het zijn geen accountants. Bij het oude Zadelhoff heb ik geleerd wat echte dienstverleners zijn. Ik ben er trots op dat ik die cultuur bij de adviesgroep mag voorzetten, met goed doordacht maatwerk.'

De nieuwe groeiende Zadelhoff-bedrijven krijgen een nieuw onderkomen aan de Antonio Vivaldistraat (voormalig Turmac-gebouw) aan de Zuidas in Amsterdam. Ook vastgoedbedrijf Zadelhoff verhuist daar naartoe, vanuit de twee villa’s aan het Dijsselhofplantsoen in Amsterdam.    

Lees het hele verhaal over nieuwe plannen van vastgoedbedrijf Zadelhoff in het oktobernummer van PropertyNL dat vandaag is verschenen.

Nog geen lid? Maak dan extra voordelig drie maanden kennis met ons.