Woningen opgeleverd en in de verhuur in Lammenschansdriehoek Leiden

Belegger CBRE Global Investors heeft een groot wooncomplex opgeleverd in de snel veranderende Lammenschansdriehoek in Leiden. De 135 moderne, deels gestoffeerde en deels gemeubileerde appartementen voor young professionals zijn in de verhuur gegaan.

Op deze plek, waar tot voor kort voornamelijk verouderde bedrijfshallen en lege kantoren stonden, wordt een nieuwe stadswijk tot leven gebracht die wonen, werken, leren, recreëren en ontmoeten faciliteert. Het gebouw Callisto valt op door de moderne en elegante architectonische stijl met verspringende gevels en diverse kleurschakeringen. De nu opgeleverde 135 huurwoningen in Callisto zijn onderdeel van de tweede fase van de ontwikkeling van wooncomplex YOURS. Daarin komen in totaal 423 huurwoningen verdeeld over drie woonblokken. Het gehele complex YOURS telt straks 621 woningen voor studenten en young professionals.

Moderne studio’s
De zelfstandige studio’s variëren in oppervlak van 46 m2 tot 77 m2. Alle woningen zijn gasloos, energiezuinig en hoogwaardig afgewerkt. Callisto ligt op een bijzondere plek op slechts twee minuten fietsen van de Leidse binnenstad, dichtbij NS station Leiden Lammenschans en direct aan Cronesteyn, het grootste park van Leiden. Dat is een recreatief park waar veel gesport wordt en je kunt barbecueën. De oude slotgracht van kasteel Cronesteyn is bewaard gebleven en verder zijn er  een camping en zorgboederij te vinden. De bewoners in YOURS delen daarnaast een gezamenlijke groene binnentuin op het parkeerdek van het wooncomplex. Ook is er een gezamenlijke outdoor gym.

De woningen zijn onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund, het niet-beursgenoteerde woningvastgoedfonds van CBRE Global Investors.