Vivet koopt 58 woningen in Amsterdam Zuidoost

Vivet heeft een woningcomplex in Amsterdam verworven van Amvest. Het complex bestaat uit 58 appartementen van gemiddeld 75 m² groot en is gebouwd in 1982.

De woningblokken liggen aan de Werkhovenstraat, de Werkendamstraat en de Westbroekstraat in Amsterdam Zuidoost. Ze hebben een zeer betaalbaar huurniveau met maandhuren tot zo’n €850 en bieden daarmee aan een grote doelgroep de mogelijkheid om betaalbaar in Amsterdam te wonen.

Eind vorig jaar kocht Vivet ook al twee wooncomplexen van Amvest. Dat ging om wooncomplex De Koppele in de Eindhovense buurt Vaartbroek en wooncomplex Socrateslaan in Den Bosch.

Van de nu aangekochte appartementen in Amsterdam beschikt ongeveer 90% over energielabel A of B. De woningen die nog over een C-label beschikken, zullen na aankoop door Vivet worden verduurzaamd. Het complex is gunstig gelegen nabij een winkelcentrum, OV-voorzieningen (o.a. metrostation Gein) en verschillende uitvalswegen.

Claudia Giezenaar van Vivet: ‘Deze aankoop sluit nauw aan bij onze visie om betaalbare huisvesting te bieden in stedelijke gebieden. Door deze acquisitie breiden we onze portefeuille in de Randstad verder uit en versterken we onze positie in het betaalbare huursegment in deze regio. Daarnaast zijn wij van plan om de huidige woningvoorraad te verbeteren door actief te investeren in verdere duurzaamheidsinitiatieven.’

De koopsom is niet bekendgemaakt.

TND Eeal Estate heeft de verkoper commercieel begeleid. Barents Krans deed dit op het juridische vlak. Core Notariaat heeft de koper juridisch bijgestaan.