Vastgoedpartijen investeren miljoenen in Healthy Workers

Het Nederlandse Healthy Workers heeft een nieuwe investeringsronde opgehaald bij bestaande investeerders. Onder de investeerders bevinden zich gevestigde namen uit de vastgoedwereld, zoals Eddy Smit (MVGM), Schroders Capital (voorheen Cairn Real Estate), Daan van de Vorm (VORM), IMP Participaties en Timeless Investments. 

Healthy Workers is in 2016 opgericht en wordt geleid door Guus Meulendijks en Jonatan Roose. De proptech startup heeft als doel elk gebouw slim, duurzaam en gezond te maken. Met het ESG- & Smart Building-platform helpt het bedrijf vastgoedbeheerders en -eigenaren inzicht krijgen in de energie- en binnenklimaatprestaties van hun portefeuilles.

Het Healthy Workers-platform wordt inmiddels ingezet voor ruim 600.000 m2 aan gebouwen in Nederland. In totaal heeft het bedrijf €3,6 miljoen euro seed-kapitaal opgehaald. Het bedrijf wil met deze laatste kapitaalinjectie onder meer de huidige groei binnen Nederland versnellen en de eerste stap in Duitsland zetten.  

Elk gebouw in Nederland moet in 2050 klimaatneutraal zijn en in 2030 dient de uitstoot zelfs al gehalveerd te zijn, een enorme uitdaging. Meulendijks: ‘De vastgoedsector moet nu in actie komen, want 90% van de gebouwen presteert niet naar vermogen en 70% zelfs matig tot slecht. Je kunt alleen geen verbeteringen aanbrengen als je niet weet waar het probleem zit. Healthy Workers meet, analyseert en verbetert de ESG- en gezondheidsprestaties van gebouwen en biedt zo een fundament voor een duurzame transformatie.’