Union Investment voor 50 jaar in zee met Maritim Hotels

Maritim Hotels heeft een 50-jarige huurovereenkomst afgesloten met Union Investment voor de grootste congreshotel-combinatie in Europa. Het congreshotel wordt momenteel tegenover het centraal station in Amsterdam Noord ontwikkeld.

Samen met de naastgelegen woontoren Yvie vertegenwoordigt het hotel een totale investering van ongeveer €500 mln voor Union Investment.

De overeenkomst is woensdag tijdens een ceremonie in de toren van het Maritim Hotel bekendgemaakt door de Duitse hotelgroep en Union Investment, een van de leidende vastgoedbeheerders in Europa. De uitzonderlijk lange huurovereenkomst van 50 jaar steekt af tegen een Europees sectorgemiddelde van 20-25 jaar voor soortgelijke panden. Het geeft aan dat beide partijen vertrouwen hebben in de heropleving van grote conferenties na de Covid-pandemie en in de positie van Amsterdam als een Europese congresbestemming.

Het Maritim Hotel gaat naar verwachting in 2023 open. Volker Noack, lid van de Raad van Bestuur van Union Investment: ‘Union Investment stapte in 2019 in dit project en nam het over van de vorige investeerders. Dit deden we omdat we overtuigd waren dat de locatie aan het water, direct tegenover het Amsterdamse centraal station, perfect zou zijn voor een sterke Europese congresbestemming en dus de grootste congreshotel-combinatie in Europa. Het Maritim Hotel, samen met onze woontoren Yvie, plaatst deze gebiedsontwikkeling in onze 'Top Vijf' investeringen wereldwijd.’

Viersterren congreshotel
Het viersterrenhotel heeft 579 kamers in een toren van 110 meter, de op twee na hoogste in Amsterdam. Het hotel omhelst ook een congres- en conferentiecentrum dat een capaciteit heeft van meer dan 4.400 personen in 18 vergaderzalen, waarbij het hoofdforum plaats biedt aan 2.200 personen. Dit maakt het de op een na grootste conferentielocatie in de stad, na de RAI. De integratie van het hotel en de conferentieruimte in hetzelfde gebouw maakt dit ook de grootste locatie in zijn soort op basis van het aantal kamers op de Europese congresmarkt.

Monika Gommolla, voorzitter van de Raad van Commissarissen en eigenaar van de Maritim Hotels Group: ‘De Maritim Hotels Group kijkt reikhalzend uit naar de opening van ons vlaggenschipproject in 2023. De Europese markt voor zakelijke congressen is na Covid geleidelijk aan het opleven en wij verwachten dat deze markt zich de komende jaren zal herstellen tot het niveau van voor de pandemie ondanks de somberder wordende economische en geopolitieke vooruitzichten. Vooral omdat mensen elkaar weer face-to-face willen ontmoeten.’ Het Maritim Congress Hotel trekt volgens haar bezoekers aan dankzij de goede bereikbaarheid en ultramoderne congresfaciliteiten en accommodatie. De locatie ligt op slechts 20 minuten van de luchthaven Schiphol en heeft uitstekende spoor-, weg- en bootverbindingen. Bovendien is het slechts vijf minuten naar de prachtige 17e-eeuwse grachtengordel van Amsterdam. De Maritim hotelketen staat al meer dan 50 jaar bekend om zijn uitgebreide conferentiefaciliteiten en zeer professionele evenementdiensten. Onze jarenlange ervaring in combinatie met deze geweldige locatie is een recept voor succes.’

Laatste nieuws

Evenementen