State Street koopt voor € 24 mln Maincourt in Amsterdam

State Street Global Advisors Ireland heeft namens vastgoedfonds Weesperstraat 6 voor € 24,35 mln kantoorgebouw Maincourt aan de La Guardiaweg 4 in Amsterdam gekocht.

De verkoper is een fonds dat is aangesloten bij MCAP Global Finance, de Europese dochteronderneming van Marathon Asset Management, met het hoofdkantoor in New York.

Het kantoorgebouw staat in Amsterdam Sloterdijk en omvat 5600 m² onlangs gerenoveerde kantoorruimte en 80 parkeerplaatsen.

Het gebouw is langjarig verhuurd aan Bouwinvest, een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor pensioenfondsen en verzekeraars. Naast een energielabel A beschikt Maincourt over een Breeam Very Good-certificaat. 

Jan de Quay, hoofd Investment bij Savills in Nederland: ‘De impact van corona op de rol van kantoren wordt door beleggers gezien als een risico voor de toekomstige vraag naar kantoorruimte. Dat zagen we ook terug in het beleggingsvolume in Amsterdamse kantoren in 2020, dat 40% daalde ten opzichte van 2019. De belangstelling voor ‘core’ kantoren bleef echter, een trend die in de gehele vastgoedmarkt zichtbaar was. Beleggers streden om het ‘core’ product, waardoor deze rendementen voor kantoren stabiel bleven rond de 3%, of zelfs verder onder druk kwamen te staan. Maincourt is met zijn uitstekende bereikbaarheid per auto en OV, sterke huurder en positieve gebiedsontwikkeling een goed voorbeeld van een ‘core’ kantoor.’

Savills adviseerde State Street zowel technisch als commercieel, Houthoff trad op als juridisch adviseur. Marathon werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.