Start ombouw de Bogaard in Rijswijk naar levendig centrumgebied

De bouw van het The Orchard I en II in Rijswijk is afgelopen week officieel van start gegaan.

Het woningbouwproject levert een belangrijke bijdrage aan de ombouw van de Bogaard van (verouderd) winkelcentrum naar een nieuw levendig centrumgebied. In The Orchard I en The Orchard II worden in totaal ruim vijfhonderd appartementen en een commerciële plint gerealiseerd. Middenin het gebouw komt een parkeergarage met zo’n 200 parkeerplekken voor bewoners.

“We hebben de afgelopen periode zeer voortvarend een plan ontwikkeld dat de omslag betekent voor de Bogaard van winkelcentrum naar centrumgebied. Door gebeurtenissen op het wereldtoneel zijn veel parameters verschoven en werd er zwaar aan de stoelpoten van de haalbaarheid van de plannen gezaagd. De kwaliteit van het plan, veel creativiteit, de betrokken houding van alle partijen en als laatste de erkenning van het belang van het project door Rijk en gemeente hebben er toe geleid, dat we samen de start van de bouw van dit project kunnen vieren. Dit is een mijlpaal waar we met recht trots op mogen zijn”, aldus initiatiefnemer Jaco Meuwissen, directeur 3W real estate.

Sterpassage Rijswijk is een samenwerking tussen 3W real estate en AT Capital. Het nieuwbouwproject is een belegging van respectievelijk  Greystar (The Orchard I) en MN Dutch Real Estate (The Orchard II). Een groot deel van de woningen is bestemd voor het middensegment. Het is het eerste project in Rijswijk dat met de woningimpuls van het Rijk tot stand komt.

img
Redacteur
Profiel