Start bouw Eiland van Oegstgeest

Afgelopen maandag 22 november gaf wethouder Peter Glasbeek van Oegstgeest, samen met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Dura Vermeer het startsein voor de bouw van 51 villa's in jarentwintigarchitectuur.

De 11 vrijstaande villa's en 40 geschakelde villa’s op het Eiland van Oegstgeest zijn volgens Glasbeek een verrijking van de gehele gebiedsontwikkeling Oegstgeest aan de Rijn. Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD: ‘De duurzame woningen liggen in een groene omgeving en pal aan het water. Dat maakt het Eiland van Oegstgeest een klimaatbestendige buurt binnen de grotere gebiedsontwikkeling waar we inmiddels bijna 1150 woningen gerealiseerd hebben.’

Gebiedsontwikkeling Oegstgeest aan de Rijn
De nieuwe wijk Oegstgeest aan de Rijn heeft groene lanen, mooi aangelegde plantsoenen, sfeervolle pleinen en veel variatie in bebouwing. ZVA Architecten heeft het ontwerp voor het Eiland van Oegstgeest in hoofvormen laten aansluiten op de naastgelegen buurt Parksingel. Het Eiland van Oegstgeest onderscheid zich door grijstinten, hout, witte kozijnen, lichte gevels en zwarte daken die passen bij het water en groen.
 
In de wijk zijn en komen de nodige voorzieningen. Naast de brede basisschool ‘Het DOK' is er een kinderopvang, muziekschool en een kunstenaarsvereniging. In het winkelcentrum bij de entree van de wijk zijn onder andere supermarkt Jumbo en dagwinkels zoals een traiteur, een bakker en een visboer gevestigd.
 
Oegstgeest aan de Rijn is ontwikkeld door de VOF Oegstgeest aan de Rijn, een samenwerking van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de gemeente Oegstgeest aan de Rijn.