Spar wil van 455 naar 1000 locaties

Supermarktketen Spar wil de komende drie jaar in ons land ruim verdubbelen in het aantal verkooppunten. 

Spar heeft de ambitie om binnen drie jaar het aantal verkooppunten in Nederland meer dan te verdubbelen van 455 naar 1000. Ceo John van der Ent van Spar Nederland en member of board van Spar International, maakte dat vorige week bekend tijdens het jubileumfeest van het 90-jarige De Spar (Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig).

De supermarktketen telt 13.500 winkels op vier continenten. Thuisland Nederland geldt daarbij als één van de sterke groeiers. 'Wij gaan van klein naar kleiner tot kleinst', aldus Van der Ent. Niet alleen het aantal verkooppunten van Spar zal in Nederland fors groeien, ook zijn er pilots in aantocht op drukbezochte locaties, met als doel het contact met de consument verder te verstevigen. In 12 hotels worden onbemande winkels geplaatst voor basisaankopen. Hetzelfde staat ook te gebeuren in een selectie kantooromgevingen.  

Spar is daarnaast de eerste supermarktketen die een pilotsamenwerking start met maaltijdbezorger Deliveroo. Spar werkt sinds een maand al samen met Thuisberzorgd (Justeat). Na de een succesvole proef vindt de komende maande landelijke uitrol van deze samenwerking plaats. 

Laatste nieuws

Evenementen