Schroders koopt 500.000 m² logistieke gronden nabij Eindhoven Airport

Schroders Capital heeft voor zijn logistieke en industrial vastgoedfonds Gateway Fund een stuk grond aangekocht van ruim 500.000 m² op businesspark GDC Noord in Eindhoven.

De gronden met daarop acht logistieke gebouwen zijn verpacht aan een aantal partijen, waarvan Prologis de grootste is.

De locatie is zeer gunstig gelegen langs de A2 in Eindhoven, naast Eindhoven Airport, een ideale uitvalsbasis voor partijen actief in de logistiek en industriële sector. De onderliggende erfpachtcontracten hebben een looptijd van gemiddeld nog 76 jaar. Met deze acquisitie geeft Schroders Capital Nederland (voorheen Cairn Real Estate) verder vorm aan de uitbreiding van het Gateway Fund. Hiervoor is begin 2022 nog een succesvolle kapitaalsuitbreiding afgerond van € 170 mln bij bestaande investeerders, waarmee het fonds kan doorgroeien op de Nederlandse en Duitse markten. Het fonds groeit met deze aankoop naar een omvang van ruim € 600 mln.

Pieter Akkerman, Co-Head van Schroders Capital Nederland: ‘Met deze aankoop versterken we het profiel en de portefeuille van de Gateway-portefeuille verder voor de lange termijn. Dat alles op een premium locatie binnen de logistieke sector – omgeven door uitvalswegen en vlakbij Eindhoven Airport. Een aankoop van dit formaat, op een dergelijke locatie, is uniek binnen de Nederlandse logistieke markt. Met behulp van de internationale expertise van Schroders Capital verwachten we het fonds de komende jaren duurzaam verder te kunnen laten groeien in Nederland en Duitsland en wellicht andere regio’s.’

Schroders Capital is geadviseerd door Dentons, PWC en Tauw, de verkoper door CBRE en Taylor Wessing.