Redevco neemt meerderheidsbelang in Duits Redos

Particuliere vastgoedinvesteerder Redevco heeft een meerderheidsbelang verworven in Redos, de in Hamburg gevestigde specialist in grootschalig retail- en stedelijk logistiek vastgoed.

Redos is opgericht in 2004 en is exploitant van retail warehouse parken en buurtcentra. Ook heeft het bedrijf een groeiende tak die zich richt op stedelijk logistiek vastgoed, wat een geïntegreerde benadering van stedelijke gebieden mogelijk maakt.

De overname versterkt Redevco’s marktpositie, vooral in het zeer aantrekkelijke en veerkrachtige retailparksegment, en verhoogt het beheerd vermogen (AuM) van € 6,7 mrd tot ongeveer € 9,7 mrd.

Andrew Vaughan, ceo Redevco: ‘Deze overname vergroot ons vermogen onder beheer en ondersteunt onze missie om stedelijke gebieden duurzamer en leefbaarder te maken. Dit biedt ons een goede basis om een pan-Europees retail warehouse park-platform te creëren en is daarnaast een mooie springplank naar stedelijke logistiek.’

Redos behoudt zijn operationele onafhankelijkheid en senior management, onder wie ceo Oliver Herrmann, die minderheidsaandeelhouder blijft, net als cfo Carsten Wimmer.

Groei en diversificatie

Redevco is in 2020 gestart met een ambitieus programma om stedelijke gebieden te helpen verduurzamen en leefbaarder te maken door zijn portefeuille te diversifiëren en te laten groeien tot ongeveer € 10 mrd. Naast het verder openstellen van het pan-Europese investeringsplatform voor gelijkgestemde investeerders, kijkt Redevco ook naar alternatieve manieren om uit te breiden, via bijvoorbeeld vermogensbeheermandaten voor derden en overnames van bedrijven en hun portefeuilles.

Herman Jan Faber, hoofd Business Development Redevco: ‘Deze overname is een belangrijke eerste mijlpaal in onze groeistrategie, die volledig gericht is op stedelijke gebieden. Door de complementaire capaciteiten van Redos kunnen we ons beleggingsaanbod uitbreiden over verschillende sectoren. Deze overname is slechts een eerste stap en we kijken actief naar potentiële joint venture-mogelijkheden en verdere acquisities, in lijn met onze strategie en missie.’

Redevco werd bij deze transactie ondersteund door financieel adviseur PWC en juridisch adviseur Clifford Chance. Redos werd bijgestaan door M&A-adviseur Pestlin, juridisch adviseur NN en advocaat Reius Rechtsanwälte, Hamburg.