Red Company ontwikkelt 195.000 m2 aan woningen en kantoren in Amsterdam

Red Company ontwikkelt in het Schinkelkwartier te Amsterdam het Think District: een duurzame nieuwe wijk (195.000 m2) waar wonen en werken in balans moeten zijn met de natuur.

 

Aan de Johan Huizingalaan komen vier bouwblokken met 1.100 woningen voor alle doelgroepen en twee nieuwe kantoorgebouwen. De kantoorontwikkeling bestaat deels uit nieuwbouw (35.000 m2) en deels uit herontwikkeling (34.000 m2). Dit alles in combinatie met ondergronds parkeren (1.200 plekken).

De verschillende bouwblokken zijn gelegen in een door Delva Landscape Architecture and Urbanism ontworpen stadspark met een groot scala aan publieke ruimtes, inclusief verschillende sportfaciliteiten, dat wordt verbonden met de Nieuwe Meer. Zo wordt, aldus Red Company, het Think District een voor Amsterdam uniek ecosysteem van wonen, werken en recreëren. De nieuwe kantoren worden ontworpen door Powerhouse Company en Office Winhov.

Amssterdam heeft het Schinkelkwartier als één van de nieuwe uitbreidingsgebieden aangewezen waar de komende jaren 11.000 nieuwe woningen, 300.000 m2 kantoorruimte en tal van voorzieningen gebouwd gaan worden.

In deze transactie is Red Company juridisch en fiscaal bijgestaan door Allen & Overy en Dla Piper. De verkoper is bijgestaan door CBRE. ABN Amro treedt op als financieringspartner.

img
Redacteur
Profiel