PingProperties volledig eigenaar van gebouw Joegoslavië Tribunaal

PingProperties is eigenaar geworden van het gebouw van het voormalige Joegoslavië Tribunaal in Den Haag door het vijfachtste deel dat het nog niet bezat over te nemen.

Het gaat formeel om het vijfachtste aandeel in het PingProperties Trophy fund, dat nog in bezit was van een van de investeringspartners.

In 2008 bij de aankoop verwierf PingProperties drie-achtste deel van het gebouw. De huidige transactie illustreert het beleid van PingProperties om grotere belangen te hebben in fondsen onder haar management.

Deze overname stelt PingProperties in staat om deze bijzondere, binnenstedelijke positie de komende jaren grootschalig te gaan (her)ontwikkelen.

Sinds 2008 is het gebouw van het voormalige Joegoslavië Tribunaal gefinancierd geweest door FGH Bank. Medio 2018 is deze financiering overgegaan naar RNHB. De bestaande financiering, met RNHB, is gelijktijdig bij de bovengenoemde overdracht verlengd en uitgebreid.

Het PingProperties Trophy fund I bestaat uit één gebouw waarin tot en met 2017 het Joegoslavië Tribunaal huisde. Het rijksmonumentale gebouw van circa 20.000 m2 en 398 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage fungeerde vanaf 1994 als internationaal strafhof met als doel het berechten van personen voor oorlogsmisdaden en schending van internationaal humanitair recht gedurende de Balkanoorlogen in de jaren negentig.