Novaxia Investissement verwerft kantoorpand in Amstelveen

Namens het SCPI Novaxia NEO fonds heeft Novaxia Investissement een kantoorpand in Amstelveen aangekocht van een internationale belegger.

Mayor Offices ligt aan de Burgemeester Rijnderslaan 30. Het kantoor omvat het meest oostelijke deel van het voormalige hoofdkantoor van KPMG aan de A9. Mayor Offices is gelegen op eigen grond, heeft ongeveer 9.000 m² aan kantoorruimte en is voorzien van 335 parkeerplaatsen. In 2015 is dit deel van het KPMG-gebouw, dat dateert uit 1991, grootschalig gerenoveerd en in gebruik genomen als het nieuwe Benelux hoofdkantoor van Atos. Het aangebouwde en aangrenzende gebouw, wordt momenteel herontwikkeld tot ruim 300 woonappartementen.

Het pand is volledig verhuurd aan Atos. Deze onderneming is wereldwijd toonaangevend in digitale transformaties, heeft een jaaromzet van meer dan €12 mrd en biedt werk aan 110.000 werknemers. Atos is de Europese leider in cybersecurity, cloud en high performance computing en biedt end-to-end oplossingen voor alle industrieën in 73 landen. Het bedrijf opereert onder de namen Atos en Atos | Syntel en staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index.

Novaxia Investissement werd bij deze transactie geadviseerd door Sienna Real Estate (voormalig l'Etoile Properties), Taylor Wessing en Hollis Global. De verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff. Sienna Real Estate zal het vastgoed namens Novaxia Investissement beheren.