Nieuw onderkomen voor Politiebureau Feijenoord

Het kantoor van de politie op Rotterdam-Zuid wordt gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebreid.

Het oude politiebureau aan het Sandelingplein met zijn markante uitstraling stamt uit 1936 en wordt gerenoveerd en uitgebreid met moderne nieuwbouw, ontworpen door EGM. Deze transformatie creëert een inspirerende werkplek voor de agenten van politie basisteam Feijenoord, en versterkt de zichtbaarheid en de verbinding met de wijkbewoners. Het nieuwe teambureau wordt een toegankelijke ontmoetingsplek waar men terecht kan met vragen of problemen.

De uitbreiding borduurt voort op de vormentaal van het beeldbepalende bestaande jaren ‘30-gebouw. De nieuwe twee-eenheid maakt het stedenbouwkundige blok af. De politiemannen en vrouwen hebben straks 2911 m² tot hun beschikking. Het complex is drie verdiepingen hoog, met op eerste en tweede verdieping de kantoren. Op deze drukke binnenstedelijke plek is ook gezorgd voor een veilige en discrete parkeergelegenheid voor politievoertuigen en -fietsen.

Naast de nieuwbouw vereist het bestaande pand uit de jaren ‘30 een grondige vernieuwing om tot een toekomstbestendig politiebureau te komen. Het duurzame ontwerp beperkt de energievraag door het toepassen van hoogwaardige isolatie en nieuwe kozijnen met driedubbele beglazing. Het gebouw zal gasloos zijn en full electric functioneren, mede gevoed door het grote aantal PV-cellen op de daken. De platte daken zijn voorzien van groen en samen met het terrein ingezet voor de gelijkmatige opvang en berging van regenwater. De nieuwbouw is ook ontworpen met maximale flexibiliteit voor toekomstige nieuwe indelingswensen.