M&G European Property Fund haalt € 524 miljoen op bij beleggers, waaronder Nederlands pensioenfondsen

Het M&G European Property Fund heeft in het eerste kwartaal van 2022 € 524 miljoen opgehaald.

Dit recordbedrag – het fonds haalde in zijn 15-jarig bestaan nooit eerder zoveel op in drie maanden – komt van zeven investeerders uit Europa en Azië, drie nieuwe en vier bestaande.

Vooral Nederlandse beleggers zien brood in het fonds en maken inmiddels bijna een kwart van het beleggersbestand uit. Dit toont volgens M&G aan dat Nederlandse pensioenfondsen steeds vaker willen beleggen in vastgoed in het buitenland.

Pensioenfondsadviseur Wietse de Vries van Almazara: ‘We adviseren Nederlandse pensioenfondsen al jaren om te investeren in het M&G European Property Fund. Het is goed gediversifieerd en haalt onder leiding van een uitstekend team goede resultaten. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat we zien dat managers van het fonds zich ervoor inzetten dat de CO2-uitstoot van het vastgoed binnen het fonds wordt verlaagd, zodat deze bijdraagt aan de klimaatdoelen van het Parijsakkoord.’

David Jackson, een van de fondsbeheerders van het M&G Europen Property Fund: ‘ESG-criteria zijn vanaf de lancering van het fonds in 2006 van zeer groot belang bij al onze beleggingsbeslissingen. De transitie naar netto-nul in 2050 is natuurlijk een enorme uitdaging, maar een duurzame wereld is minder kwetsbaar.’

M&G Real Estate maakt deel uit van de afdeling private assets and alternatives division  van M&G met een balanstotaal van GBP 71 miljard (circa € 85 miljard).