Life makes Sens realiseert hoogstedelijk HS Kwartier Den Haag

Life makes Sens realiseert vijf torens met een gemengd programma rondom het station Holland Spoor in Den Haag. Dat is op de MIPIM bekend gemaakt.

In Den Haag wordt in de komende jaren het voormalige industrie- en havengebied Laakhavens getransformeerd wordt tot een woon- en werkgebied. HS Kwartier, het gebied rondom het station Hollands Spoor, is onderdeel van deze ontwikkeling en een van de drie polen in het Central Innovation District (CID).

KCAP is als stedenbouwkundige in opdracht Life makes Sens verantwoordelijk voor de gebiedsvisie HS Kwartier. Daarnaast is KCAP als architect betrokken bij de nieuwbouw op de ontwikkelplot en bij de transformatie van het monumentale Stationspostgebouw. Dit historisch waardevolle gebouw zal als toekomstige hoofdvestiging van PostNL een belangrijke rol in HS Kwartier spelen.

Kenmerkend voor het gebied rondom het station Hollands Spoor zijn de uitstekende bereikbaarheid en de menging van diverse functies. Het gebied wordt met een gemengd stedelijk programma van rond 245.000 m² verdicht, waaronder een groot woningaanbod, kantoren, onderwijs, studentenhuisvesting, hotels, cultuur, horeca en retail. Een deel van de ontwikkeling is gereserveerd voor programma dat invulling geeft aan de ambities van het CID. Daarnaast ligt de focus van de gebiedsontwikkeling op de inrichting van de openbare ruimte. De ambitie is dat het viaduct van de Waldorpstraat wordt gesloopt en er een groene stadsstraat voor in de plaats komt.

Vijf torens zullen rondom het station Holland Spoor het programma huisvesten. Aan de Laakhavenzijde van het station Hollands Spoor ontstaat zo een stadsentree die beide zijden van het spoor verbindt. Hierbij hoort ook een levendig en functioneel heringericht stationsplein.

De gebiedsontwikkeling voor Laakhavens is woensdag 13 maart op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes in het Holland Metropole Pavilion gepresenteerd, waarbij de anterieure overeenkomst tussen Life makes Sens en de gemeente Den Haag is ondertekend.

Laatste nieuws

Evenementen