Leiden en ABB ondertekenen intentieovereenkomst Werninkterrein

De gemeente Leiden en ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep hebben een intentieovereenkomst gesloten om samen de haalbaarheid van de herontwikkeling van het Werninkterrein te onderzoeken.

De gemeente en ABB zien mogelijkheden voor de herontwikkeling van het braakliggende terrein van de voormalige betoncentrale tot een nieuwe woonwijk met circa 600 woningen; een mix van wonen, werken en recreëren.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking): ‘Met de ondertekening en de recent toegekende rijksbijdrage uit de woningbouwimpuls van BZK, is deze ontwikkeling een stap dichterbij gekomen.’

Momenteel is de gemeente in samenspraak met ABB bezig met het opstellen van een gebiedsvisie voor de herontwikkeling van het gebied. Inwoners, ondernemers en organisaties konden meedenken. Op zaterdag 10 oktober worden de varianten voor de toekomst van het Werninkterrein gepresenteerd.

De gebiedsvisie wordt uiteindelijk vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Na het vaststellen van de gebiedsvisie kan ABB een plan maken voor de wijk.