Kurvers stopt als wethouder in Rotterdam

Kurvers stopt als wethouder Bouwen en Wonen in Rotterdam.

Kurvers was de afgelopen raadsperiode vier jaar wethouder namens de VVD. Hoewel zijn partij met zes zetels de tweede partij is geworden bij de gemeenteraadsverkiezingen en de kans dus vrij groot is dat zij ook een wethouder mogen leveren, wacht Kurvers niet af of zijn partij na de formatie weer een wethouder mag leveren.

Het AD noemt hem de ‘meest besproken wethouder van de afgelopen vier jaar’ en zegt dat hij veel kritiek kreeg vanwege onder meer de sloop van de Tweebosbuurt, maar ook lof vanwege het aantal bouwprojecten dat in Rotterdam in gang werd gezet.

Onder Kurvers voerde Rotterdam, in navolging van Amsterdam, opkoopbescherming in. Sinds 1 januari is het in 16 wijken alleen nog mogelijk om een woning te kopen als de koper er zelf gaat wonen. Een woning verhuren mag dan slecht onder strenge voorwaarden. Volgens hem is dat een belangrijke stap in de aanpak van verhuurders die startende kopers in de weg zitten. ‘Malafide beleggers maken het lastig voor woningzoekenden en zorgen voor een verslechtering van de leefbaarheid in de wijk. Met de invoering van de opkoopbescherming verwachten we dat de schaarse koopwoningen in handen komen van starters en middeninkomens. Mensen die graag in Rotterdam willen komen én blijven wonen.’