Kop West in Alphen aan den Rijn krijgt circa 300 woningen en commercieel vastgoed

Met de plannen voor Kop West wordt het woningaanbod in Alphen aan den Rijn uitgebreid met circa 300 woningen en 15.000 m² vastgoed.

Tevens worden er circa 15.000 m² bedrijfsmatig vastgoed en diverse voorzieningen gerealiseerd waarmee aan de Rijnhaven een aantrekkelijk gemengde omgeving ontstaat. Dit zijn gemeente Alphen aan den Rijn, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Lingotto overeengekomen in een anterieure overeenkomst. Deze overeenkomst werd op 7 juli  ondertekend op de ontwikkellocatie in de Rijnhaven.

Janssen de Jong Projectontwikkeling en Lingotto hebben in vervolg op een succesvolle samenwerking in Merwede Utrecht ook de handen in een geslagen bij Kop West.

Naast het eerdergenoemde woonprogramma, wordt er ook circa 15.000 m² bedrijfsmatig vastgoed toegevoegd. Het bedrijfsmatig vastgoed is een mix tussen creatieve bedrijvigheid, maakindustrie, recreatie en bedrijfshallen. Met dit gevarieerde programma is er plek voor iedereen in Kop West. De afgelopen maanden is het participatietraject met de omgeving opgestart en later dit jaar zal het ontwerp-bestemmingsplan in procedure worden gebracht.