KondorWessels Projecten maakt van Dikkersterrein Hengelo duurzame woonwijk

KondorWessels Projecten heeft het Dikkersterrein in Hengelo aangekocht. Samen met Icoon Vastgoed wordt een nieuwe wijk met driehonderd duurzame woningen ontwikkeld.

Op het terrein (ruim 2 hectare) worden niet alleen woningen gebouwd, maar er is ook ruimte voor diverse voorzieningen zoals horeca, dienstverlening en ondersteunende functies. De variatie in de geplande woningen, zowel koop als huur, is breed en omvat stedelijke studio’s/ lofts, middelgrote appartementen, stadswoningen en ruime penthouses.

Het industriële verleden blijft volgens KWP zorgvuldig bewaard doordat karakteristieke gebouwen, zoals het voormalige kantoor van de firma G. Dikkers & Co, de toegangspoort, de portiesloge en de oude directiekantine behouden blijven. Ook zal het industriële verleden zichtbaar blijven in de architectuur van de nieuwbouw en de inrichting van het openbaar gebied.

“Dikkers wordt een bruisende, levendige en gezonde leefomgeving met sociale verbondenheid”, aldus KWP-directeur Roy Hasselerharm. KWP en Icoon werkten eerder samen bij de ontwikkeling van het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch. Wessels Rijssen is verantwoordelijk voor de bouw. Euverman & Nuyts Makelaars treedt op als verkoopmakelaar.

img
Redacteur
Profiel