Juan Manuel Acosta nieuwe CIO bij Rockfield Real Estate

Rockfield Real Estate zet zijn groeistrategie voort en kondigt de benoeming van Juan Manuel Acosta aan als CIO en directeur van de nieuw opgerichte divisie Rockfield Real Estate Spain. Rockfield is een vastgoedonderneming die gespecialiseerd is in het investeren, ontwikkelen en beheren van betaalbaar en duurzaam woningvastgoed, waaronder studentenhuisvesting en appartementen voor young professionals.

Juan Manuel Acosta trad op 1 september 2023 aan in zijn nieuwe functie en is verantwoordelijk voor het fonds- en portefeuillebeheer in Nederland, evenals het management van Rockfield's activiteiten in Spanje. Zijn verantwoordelijkheden omvatten de groei en het beheer van het institutionele investeerdersbestand van Rockfield, en het positioneren van Rockfield in Spanje door middel van acquisities en de ontwikkeling van studentenhuisvesting en appartementen voor young professionals in de belangrijkste Spaanse steden. Hij zal ook deel uitmaken van het managementteam van Rockfield.

Acosta sluit zich aan bij Rockfield na zes jaar bij Greystar in dienst te zijn geweest, een van 's werelds meest toonaangevende ondernemingen in woningvastgoed. Bij Greystar bekleedde hij onlangs de functie van Managing Director en was verantwoordelijk voor alle activiteiten in Zuid-Europa. Acosta was ook lid van de European Leadership en Value Add teams bij Greystar. Voordat hij onderdeel uitmaakte van Greystar, is hij tien jaar werkzaam geweest bij CBRE IM en ING Real Estate. Hij is zijn carrière begonnen bij PwC. Acosta heeft meer dan 5.000 appartementen voor young professionals en 10.000 studentenwoningen in Spanje ontwikkeld, aangekocht en beheerd, evenals een breed scala aan woningvastgoed in Nederland, Duitsland, Spanje en andere grote Europese steden.

De nieuwe CIO heeft een bachelorsdiploma in Bedrijfskunde van de Universiteit van Buenos Aires en een masterdiploma in International Finance behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Wouter van den Eijnden, CEO van Rockfield: ‘Met bijna 20 jaar aan ervaring in de vastgoedbranche, strategische investeerdersrelaties en operationeel vastgoedbeheer zal Juan Manuel Acosta van grote toegevoegde waarde zijn voor Rockfield. Zijn aanstelling benadrukt tevens onze groeiambitie in Nederland voor 2024 waarin we onze relaties met investeerders willen versterken.’