InfraVia investeert in grootschalige ontwikkeling batterijopslagsystemen

Europese investeerder in duurzame infraprojecten InfraVia Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verkregen in GIGA Storage, een ontwikkelaar, bouwer en exploitant van batterijopslagsystemen (BESS) in Nederland en Belgie¨.

GIGA Storage beheert al operationele projecten in Nederland en heeft een bijna uitontwikkelde pijplijn van 2 GW in de Benelux. Met de projecten van GIGA Storage zal de toename van volatiele hernieuwbare energieopwekking kunnen worden afgestemd op de groeiende elektriciteitsvraag.

Het door de oprichters geleide managementteam behoudt een significant belang in het bedrijf en zal GIGA Storage blijven leiden in deze nieuwe versnellende groeifase. Via deze samenwerking streven InfraVia en het managementteam ernaar om de bewezen ontwikkelings-, bouw- en exploitatiecapaciteiten van het bedrijf in grootschalige opslagprojecten te benutten om een toonaangevend energieopslagplatform in Noord-Europa te cree¨ren, voortbouwend op de pionierspositie van GIGA Storage in Nederland en Belgie¨.

"Onze ambitie is om in de komende jaren een veelvoud aan GW's gei¨nstalleerd vermogen aan energieopslag in Europa te bouwen," zegt Ruud Nijs, ceo van GIGA Storage. "Door onze expertise te combineren met de uitgebreide middelen en branchekennis van InfraVia, zijn we goed gepositioneerd om snelle en aanzienlijke vooruitgang te boeken richting het bereiken van deze ambitie en daarmee een significant positieve impact op het milieu te realiseren."

GIGA Storage werd geadviseerd door Rabobank M&A (financieel adviseur) en Clifford Chance (juridisch adviseur). InfraVia werd geadviseerd door ABN Amro M&A (financieel adviseur) en A&O Shearman (juridisch adviseur).