Impact realiseert voor Picnic fulfilmentcenter in Zwolle

Impact Vastgoed realiseert voor online supermarkt Picnic een geautomatiseerd fulfilmentcentrum op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle.

Het pand heeft een vloeroppervlak van 45.000 m². Anderhalf jaar geleden kondigde Picnic de ontwikkeling van het eerste gerobotiseerde fulfilmentcentrum in Utrecht aan, dat over enkele maanden operationeel wordt. Vorige maand werd bekend dat ook in Rotterdam een geautomatiseerd fc wordt gebouwd.

Picnic vestigt zich op Hessenpoort op een kavel van 7 hectare. Impact Vastgoed is de ontwikkelaar en verhuurt het gebouw aan Picnic. Namens Impact Vastgoed is CBRE verantwoordelijk geweest voor de verhuur. Het distributiecentrum is ontworpen door architect Palazzo. In november dit jaar wordt gestart met de bouw.

Het nieuwe fc op Hessenpoort gebruikt de modernste technologie om wekelijks voor ruim 200.000 gezinnen de boodschappen gereed te maken voor levering. Voedselverspilling wordt tegengegaan en het gebruik van verpakkingsmateriaal wordt sterk verminderd. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 400.000 kratten om producten in op te slaan. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken.